December 16, 2014

ORGANİK YILBAŞI DEKORU


Dekorasyonun da organiği olur mu demeyin.Doğal malzemeleri kullanmayı çok seven Design State bu yılbaşında evinizde çok basit ipuçlarıyla doğal bir yılbaşı görünümü için ufak bir konsept hazırladı.
Burda en önemli nokta evinizin stiline uygun stilde devam etmek ve aynı renk skalasında gitmek.

Ufak bir not : Design State blog;internetten alınan  görsellerle yazılarını yazmıyor,tamamıyla kendi hazırladığı,keşfettiği ve çektiği görselleri paylaşıyor.

Organik derken ?

Doğanın bize verdiği malzemeleri ve figürleri ön planda tutarak yapaylıktan mümkün olduğunca uzak, kış aylarını yansıtan malzemeler kullandık.



Süsleme işine evinizin girişinden başlayabilirsiniz.Kapıdan içeri girdiğinizde ilk gördüğünüz yeri görsel açıdan zenginleştirin.Biz pamukları çok seviyoruz çünkü kar tanelerini andırıyor,yeşil çam dalları,kütükler ve kürkle desteklediğimiz köşeyi yılbaşı geçtikten sonra da kış aylarında rahatça kullanabiliceğimizi düşündük.


Evin çeşitli köşelerindeki objelerinizi değerlendirin.Biz elimizdeki kafeslerin içerisine yosun,kozalak,minik karpuzlar,biberler ve son zamanların en popüler ve bakımı çok kolay olan succulent bitkisinden koyduk.Evdeki objeleri değerlendirdiğinizde yaptığınız dokunuşlar genel görünümle çok rahat bütünleşecektir.




Yemek masanızın üzerinde duran bir objeye bazı eklemeler yapabilirsiniz.Biz yaz aylarında farklı çiçek arajmanlarıyla kullandığımız bu kütüğe,kış ayları için yeşil çam dalları ve kozalaklar ekledik.


Geyik figürünü çok seviyoruz ve yeşillikten yapılmış bu geyik bizim dekorumuz için tam biçilmiş kaftan.Ayrıca elimizde olan ahşap plakaya tebeşirle "Reindeer Crossing-Geyik Geçebilir" yazısını ekleyince ortaya çok tatlı bir görüntü çıktı.


Eğer evde hali hazırda bir ağacınız var ise tekrardan bir yılbaşı ağacına gerek duymayabilirsiniz.Bu tarz ağaçları süslemek aynı etkiyi vermediğinden ve çirkin duracağından sadece ışıklandırabilirsiniz.
Ağacınızın durduğu köşeye eklemeler yapabilirsiniz.Fenerleriniz varsa bolca mumlandırın,aralarına yeşil çam dalları ekleyin,geyik-noel baba-hediye kutusu-poşeti vb.istediginiz objelerle destekleyin.Biz bu ortaya çıkan nötr renklerdeki minik dekoru çok sevdik.


Bunlar yapılacak milyonlarca seçenekten yalnızca bazıları.Çok alternatif,çok seçenek var.Ama bizce en önemlisi tek başına bağımsız bir dekordansa,evinizle bütünleşecek tarzda bir dekor uygulamanız.




No comments:

Post a Comment