November 13, 2014

BİR URBAN STYLE RESTAURANT'IN OLUŞUM SÜRECİ

Öncelikle "urban style" nedir diyenlere şöyle açıklayalım.Urban'ın Türkçe karşılığı kent,şehir anlamına gelir.Peki bu anlamdan stili nasıl çıkarabiliriz? Urban style mekan dediğimizde gözümüzün önüne çevremizde gördüğümüz bir çok doğal detayın içeriye taşınması gibi düşünebiliriz.Ham ahşap,alçı sıva duvarlar,doğal taş uygulamalar,demir profiller vs.Hatta havalandırma borularının bile gizlenmeden dekor olarak kullanıldığına çoğunuz şahit olmuşsunuzdur.Kısaca özetleyecek olursak urban style dendiginde zorlama görünümden ziyade mekanı olabildigince orjinal dokusunda kullanmak,en doğal haliyle en güzel görselliği yakalamak diyebiliriz.

Yaptığımız restaurant projesinde müşteriyle beraber urban stilinden gitmeye karar verdik.Sizinle aşağıda adım adım bu süreci paylaşacağım.


Tasarım onaylandıktan sonra şantiye sürecine başlamadan önce mekan bu haldeydi.






Elektrik ve doğalgaz işlerinden başladık.

Tikler kalktı,tikin altındaki seramikler kırıldı.


Duvarların tamiratı yapıldı,alçıpan olacak duvarlara alçıpan uygulaması yapılırken doğal taş uygulaması yapılacak duvarların çalışmasına başlandı.




Duvarlara doğal sıva görünümlü gri renge boyanmış paneller yerleştirildi,üzerine aplikler takıldı.


Tavan boyası bittikten sonra aydınlatmalar takıldı,o sırada duvarların bir kısmına lambri kaplama yapıldı,yerlere gri epoxy uygulandı.

Dış mekanın yerlerine bahçe seramikleri döşendi,şantiye başlangıcında verdiğimiz mobilya siparişlerinin de montajı yapılmaya başladı.


Mobilyaların hepsinde ham ladin ağacı kullanıldı.

Malzemelerde ham ağaç,demir profil ve doğal taş yoğunluktaydı.

Restaurantımızın şantiyesi tamamlandığında bu şekilde görünüyordu.








No comments:

Post a Comment